сряда, 4 април 2018 г.
Пълнени шоколадови яйца
За Великден този път реших да експериментирам с форми от силикон за яйца. Всичко добре, обаче се оказа такава твърда форма, че ми даде голям зор да ги извадя. Ще търся друга или това ще са първите и последните. Да не говорим, че не намерих малки форми и яйцата ми са направи щраусови.
Продукти:
2 черни шоколада
1 пакет меки бисквити
1 к.ч. печени орехи
1/2 п. меко масло от 125 гр.
2 с.л. пудра захарзахар
1/2 бял шоколад
Приготвяне:
Шоколад и половина се разтопяват на водна баня, без водата да завира! Сваля се от котлона и се добавя другата половина от шоколада. Разбърква се до гладкост. Формите се намазват с плътен слой и слагат в хладилника за около 10 минути. Процедурата се повтаря 3 пъти. Мажем, в хладилника и пак. В това време натрошаваме на ситно бисквитите, добавяме смлените орехи, маслото, захарта и разтопения бял шоколад. И тази смес слагаме за 10 минути в хладилник, защото иначе сместа ще се разпадне при лепенето на яйцата. Слагаме във всяка извадена шоколадова половинка пълнеж. Всяка поставяме за кратко с ръбчетата надолу върху леко затоплен тиган и веднага лепим с другата. поставяме в хладилник. Нещо важно! Работим с ръкавици, а аз видях при някой от готвачите, че за студени ръце през цялото време въртиш в ръцете си ледено кенче от бира или безалкохолно за да не се топи яйцето в ръцете ти.
Това е.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Траянче,
ОтговорИзтриванене съм правила такива яйца, но мисля,че лесно ще се извадят когато се придобие опит.А и формите според мен трябва предварително да се намажат с мазнина.Пробвай различни варианти и със сигурност ще се намери най - удачния.Чудесни са яйчицата ти съдейки по снимките .
Поздрави и весел Великден !